Een flexibele digitale leeromgeving

24 juli 2019

Online leren dankzij samenwerking Straight Training en Boomerweb

Zorgorganisaties die met de Medicatie Controle App van Boomerweb gaan werken, kunnen hun medewerkers voortaan trainen middels e-learning. Boomerweb heeft namelijk de handen ineen geslagen met Straight Training, leverancier van e-learningprogramma’s, waarmee zorgprofessionals hun kennis en vaardigheden kunnen bijspijkeren. “E-learning biedt flexibiliteit en bespaart een zorgorganisatie gederfde arbeidstijd.”

Met “Wij geloven in ‘doen waar je goed in bent en samenwerkingen zoeken voor de overige elementen,’ legt Boomerweb-directeur Willem Hendrik Gispen uit waarom Boomerweb niet zelf een e-learningomgeving ontwikkelde, maar koos voor een bestaand systeem. “Zolang je als partners je specialismen in een geïntegreerd geheel kunt leveren, bied je je klanten een ‘best-of-breed oplossing’.” Het idee om met een e-learning leverancier samen te werken ontstond vanuit een klantvraag. Klassikale training van medewerkers zorgt voor verleturen, en dat is – met alle krapte en bezuinigingen in de zorg – een steeds groter probleem.” E-learning biedt een grote mate van flexibiliteit en zorgt voor minder gederfde arbeidstijd. Een groot voordeel voor zorgorganisaties. Willem Hendrik Gispen vervolgt: “Bovendien is de Medicatie Controle App een volwassen product geworden, dat nu vaak op grote schaal wordt uitgerold. Iedereen klassikaal trainen in het gebruik is dan bijna niet meer te doen. Nu we onze training ook als e-learning aanbieden, hebben de zorgorganisaties waar wij mee samenwerken de vrijheid om te kiezen voor klassikaal onderwijs, e-learning, of een hybride constructie van train-de-trainer klassikaal en e-learning voor de andere zorgmedewerkers.”

Flexibel en visueel
Dirk Jan Remijn van Straight Training vult aan: “Dankzij de e-learningomgeving kunnen gebruikers van de Medicatie Controle App zelf bepalen waar en wanneer zij leren. “Die flexibiliteit betekent ook dat een app-gebruiker de digitale handleiding op elk moment kan raadplegen.” In de digitale handleiding doorloopt de Medicatie Controle App-gebruiker de app stap voor stap en wordt ondersteund met heldere uitleg en duidelijke video’s. “Zorgprofessionals vinden het prettig om te zien wat ze moeten doen. Daarom kiezen wij in ons systeem voor een praktische, visuele aanpak.”

Contact tussen Boomerweb en Straight Training was er al langer. Beide partijen gingen serieus met elkaar in gesprek over een samenwerking toen bleek dat zij het voornemen deelden om medicatieveiligheid te verbeteren via een weg die bij de zorg past: in een flexibele digitale leeromgeving.

Gebruikers van de Medicatie Controle App mogen een half jaar lang gratis gebruik maken van de e-learningomgeving.

Meer informatie over Boomerweb: kijk op www.boomerweb.nl

Bekijk ons nieuwsarchief

Nieuws